Gotowanie nie przestaje mnie zadziwiać i oby zadziwiało mnie zawsze. Jak z tak prostych, podstawowych składników czarujemy tak smaczne, szybkie danie.
Nadaje się i na rodzinny obiad, kolację a także na spotkanie ze znajomymi.
Nie trzeba wyszukanych składników, maszyn i mnóstwa godzin aby zaskoczyć i nakarmić ;)
Potrzebujemy:
Boczek kroimy (nie ma znaczenia czy w paski czy w kostkę), podsmażamy na patelni, dorzucamy poszatkowaną cebulę i smażymy chwilkę razem. Rozgrzewamy piekarnik do 180-200 stopni, rozwijamy ciasto francuskie na blachę z piekarnika, dziurkujemy widelcem, smarujemy śmietaną z przyprawami, nakładamy na to boczek z cebulą i cząstki/ plastry sera. Wkładamy do piekarnika na 15-25 minut.
Przyjemnością jest obserwowanie procesu pieczenia, ciasto francuskie fantastycznie rośnie, dostaje rumieńców ;)
Podajemy na stół, smacznego :)
Wygląda smacznie ,mam zamiar zrobić w weekend bo kupiłam gotowe ciasto na tartę :).Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń