środa, 13 lutego 2013

Rybka- pasta z makreli




Nie ma się co rozpisywać gdyż pasta z makreli to klasyk w wielu domach, moja ulubiona pasta do pieczywa.

Potrzebujemy:

  • makrela wędzona, kupuje pakowaną w Tesco
  • ogórek kiszony 2-3 sztuki, zależy od wielkości
  • jajko 2 sztuki
  • majonez 2 łyżki
  • sól,pieprz szczypta

    Makrelę należy rozporcjować, ja robię to widelcem- uwaga na ości, mogą być duże i twarde mimo wędzenia.
    Jajka i ogórki kroje w kostkę.
    Wszystko przekładam do miski, dodaję majonez, przyprawy i gotowe.
    Smacznego :)


  • 1 komentarz:

    1. Ja dodaję jeszcze posiekaną cebulę a zamiast majonezu olej i jest przepyszne...

      OdpowiedzUsuń

    Zostaw po sobie ślad, chociażby kropkę- to dla mnie bardzo ważne i miłe :) Dziękuję !