Babeczki-serniczki, pyszne i łatwe w wykonaniu. Idealny przepis do wykorzystania resztki sera na sernik. Polecam ser Piątnicy, taki w czerwonym wiaderku. Bazą jest ciasteczko typu markiza. Polecane były O., ale ja jak ognia unikam słodyczy, które zawierają syrop glukozowo- fruktozowy. O.- droższe niż inne markizy, a zawierają ten syf tj. syrop. Nie wspomnę, że O. reklamuje się dziećmi, przykre. Wybrałam zatem inne markizy.
Wkurza mnie niesamowicie, że nawet droższe produkty zawierają ww syrop, dlaczego się pytam?. Tani jest i tu cała filozofia.
![]() |
Serniczki podałam z domowym musem malinowym :) |
Markizy włożyć do papilotek, resztę składników wymieszać, najlepiej widelcem lub trzepaczką. Masę wykładamy do papilotek i do nagrzanego piekarnika 160 stopni, 20-30 minut. Masa ma być ścięta z góry, ale może lekko się trząść.
Studzimy, schładzamy -z tym trudniej bo gdy tylko wystygną trzeba je spróbować :)

dziś wypróbuje ten przepis napisze później co mi wyszło :)
OdpowiedzUsuń