Keks, który uwielbiają wszyscy domownicy :) Czekolada, orzechy, suszone śliwki- epicki- jak mawia młodzież.
Robię go nie tylko zimową porą, ale jesienią i latem :D
Suche składniki przesiać do miski i odstawić.
Bakalie pokroić na drobniejsze kawałki i wymieszać z łyżka mąki.
Czekoladę roztopić i lekko przestudzić.
Masło utrzeć z cukrem, dolewać jajka ciągle mieszając. Dolać czekoladę, wymieszać.
Dosypywać suche składniki i mieszać w jedna stronę!
Dosypać bakalie.
Keksówkę wyłożyć papierem, wyłożyć ciasto, wyrównać i piec w 160 stopniach przez 45-60 minut- do suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad, chociażby kropkę- to dla mnie bardzo ważne i miłe :) Dziękuję !