wtorek, 26 listopada 2013

Roladki z pieczarkami



Danie wymyślone z tego co w lodówce się ostało i trzeba było zużyć. Wyszło smaczne, idealne do ziemniaków jak i chleba. Na obiad i kolację.


  • filet kurzy
  • boczek, tyle plastrów ile będzie roladek
  • sól, pieprz i inne ulubione przyprawy
  • natka

    Filet umyć, oczyścić z błonek, pokroić. Ja filet kroję na pół i tę grubszą połowę kroję w poziomie. W ten sposób z pojedyńczego fileta mam trzy roladki. Rozbijamy, doprawiamy. Kładziemy do środka plaster boczku i zwijemy roladkę. Smażymy na złoto. Pieczarki kroimy w plasterki i dokładamy na patelnię z mięsem. Smażymy, aż nie będą surowe. Posypujemy natką.
    Podajemy z lampką wina :)





    PODPIS
  • Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Zostaw po sobie ślad, chociażby kropkę- to dla mnie bardzo ważne i miłe :) Dziękuję !