środa, 17 kwietnia 2013

Ciasto jabłkowo-ananasowe na kefirze




Wiele ciast i obiadów powstaje w wyniku "czyszczenia" lodówki, tak też stało się tym razem. Ostało się trochę kefiru i otwarta puszka ananasów :) Staram się nie wyrzucać jedzenia bo raz to wyrzucanie pieniędzy, a dwa jakoś nie fajnie się z tym czuję.

Potrzebujemy:

  • mąka 2,5 szklanki
  • proszek 1 łyżeczka
  • kefir 250 ml
  • olej pół szklanki
  • cukier puder pol szklanki
  • jajka 2 sztuki

    Wszystko wrzucić, wsypać do miski i wymieszać

    Kruszonka:

  • mąka pół szklanki
  • cukier pol szklanki
  • masło 50 g

    Zagnieść palcami w misce

  • jabłka 2
  • ananasy z puszki cała puszka lub mniej
  • płatki migdałów -można pominąć

    Jabłka obrać i pokroić w kosteczkę, ananasa także.

    Ciasto wykładamy na blachę, wyrównujemy, na to owoce i kruszonka. Pieczemy w 180 stopniach ok 50 minut.
    Smacznego :)








  • 3 komentarze:

    1. Autorko, chyba coś przegapiłaś, podobnie jak elle pytam - ile to się piecze?:) bo ciasto wygląda naprawdę smacznie^^

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. Alem się zagapiła i przegapiła.
        Piecze się :) 180 stopni ok 50 minut
        Przepraszam za roztargnienie
        pozdr

        Usuń

    Zostaw po sobie ślad, chociażby kropkę- to dla mnie bardzo ważne i miłe :) Dziękuję !